Onderhoudsadvies

Ontvang waardevol onderhoudsadvies om uw buitenschilderwerk te behouden. Leer hoe u atmosferische vervuiling kunt bestrijden en uw verf langer fris en duurzaam kunt houden.

Onderhoudsadvies - Verleng de levensduur van uw verf

Het buitenschilderwerk van uw woning staat voortdurend bloot aan atmosferische vervuiling, bestaande uit onzichtbare chemische en natuurlijke stoffen. Deze geleidelijke vuilaantasting zorgt voor vochtopname, wat een ideale voedingsbodem creëert voor algen en mos, die vervolgens zowel de verf als het onderliggende oppervlak aantasten.

Om de levensduur van uw schilderwerk te verlengen, is het essentieel om regelmatig de geschilderde delen te reinigen. Sikkens heeft hierover specifieke richtlijnen opgesteld, waarbij aanbevolen wordt om het houtwerk van een gemiddelde woning minstens 3 keer per jaar te reinigen. Sommige glazenwassers bieden deze service mogelijk aan als onderdeel van hun dienstenpakket.

Bij het reinigen is het belangrijk om een pH-neutraal product te gebruiken met een zuurgraad van ongeveer pH 7. Daarnaast zijn alle kleuren onderverdeeld in 3 temperatuurklassen, waarbij lichte kleuren warmte reflecteren (klasse 1), middelkleuren dit neutraal doen (klasse 2) en donkere kleuren warmte absorberen (klasse 3).

Diverse factoren, zoals houtsoort, gekozen glansgraad, kleur, weersinvloeden en reinigingsmethoden, beïnvloeden de levensduur van uw schilderwerk. Als vuistregel adviseren wij een inspectie uit te voeren zodra de glans van het schilderwerk verdwijnt of visuele onregelmatigheden waarneembaar zijn. Vaak kan een inspectie en bijwerkbeurt van liggende en staande delen voldoende zijn om de kwaliteit te behouden.

WAAROM KIEZEN VOOR ONS?

Wij garanderen topkwaliteit door gebruik te maken van de beste materialen, ondersteund door het gerenommeerde merk Sikkens. Onze vakmensen zijn continu bijgeschoold, waardoor wij de modernste technieken en vaardigheden toepassen op zowel binnen- als buitenschilderwerk.

Naast schilderwerk zijn wij gespecialiseerd in behang/glasvlieswerk en plafondrenovatie. Voor binnen schilderwerk maken wij gebruik van de nieuwste generatie watergedragen verven, met behulp van temperatuur instelbare spuitapparatuur voor een verbluffend eindresultaat. 

Scroll naar boven